زندگی همیشه پیچیدگیهایی داره که گاه به گاه میتونن تازگی داشته باشن. مسیرهای جدیدی که جلوی آدم قرار میگیره و برای وارد شدن بهشون مجبوره مسیرهای دیگهای رو قربانی بکنه. این مختصرترین توضیحیه که میتونم لااقل به خودم در مورد دور شدنم از فضای وبلاگنویسی بدم و فکر میکنم به حد کافی منطفی بنظر میرسه. بهرحال عزیزان همیشه عزیز باقی میمونن و انسان تلاش میکنه تا حد ممکن یه جایی توی وجودش براشون نگه داره. بگذریم.
رشتههای علوم پزشکی اصولاً از رشتههایی هستن که دانشجوهاش بعد از فارغ التحصیل به هیچ وجه نمیتونن به همون علمی که طی دوران تحصیل بدست آوردن -یا حتی شاید بدست نیاوردن!- قناعت کنن و ذات این رشتهها به سرعت درحال تغییر و به روز شدنه. روال طبیعی ماجرا توی خیلی از موارد اینه که دانشجو طی تحصیل به صورت لب مرزی درسها رو پاس میکنه و تکمیل آموزشش رو به دورههای بعد پاس میده. درنهایت هم، برای مثال توی رشتهی پزشکی، خودش رو در حالی پیدا میکنه که با همون روال قبل، آزمون پره اینترنی رو هم گذرونده و آخرین دورهی آموزش پزشکیش رو بدون بیس قوی علمی شروع کرده. این مسالهی مشخصیه و بخش بزرگی از ضعف پزشکای کشور هم به خاطر این روال دانشگاهیه. ولی خب به این ماجرا کاری ندارم.
بخش دیگهای از ضعف پزشکا توی بالین به خاطر همون آپدیت شدن دائمی رفرنسهاست که خیلی از پزشکها یا توان و یا حالش رو ندارن که دنبال به روز کردن اطلاعاتشون برن. همین روال به صورت خفیفتر برای استیجرها و اینترنها هم وجود داره. چون حقیقت ماجرا اینه که آپدیت بودن دائمی با منابع علمیای که به سرعت در حال تغییر هستن کار سادهای نیست.
دوستانی که یه مقدار بیشتر توی باغ هستن احتمالا با سایت UpToDate آشنایی دارن. این سایت یه دانشنامهی Evidence-Baced هستش که سالهاست کار جمعآوری و انتقال این اطلاعات به اقشار مختلف علوم پزشکی رو انجام میده. به بیان سادهتر یه مرجع معتبر از آخرین اطلاعات پزشکی و دارویی که برای درمان بیماریهای مختلف به پزشکها و داروسازا کمک میکنه.
مشکل اینجاست که این سایت -مشابه اکثریت قریب به اتفاق سیستمهای جهان!- اصولاً ایران رو برای ثبتنام کاربر به رسمیت نمیشناسه و اگر این رو هم مشکل خاصی حساب نکنیم، هزینهی خرید اکانتش بسیار بالاست؛ سالانه 199 و دوساله 369 دلار!
با علم به این مسائل و با توجه به اینکه ایرانی جماعت این محدودیتها سرش نمیشه، من و چند نفر از دوستام بر آن شدیم (!) که این اطلاعات ارزشمند رو به شیوهی منطقیتری به دست جامعهی پزشکی ایران برسونیم. نتیجهی این کار ساخت یه اپلیکیشن شد که کاربرا با هزینهی مناسبی توان دسترسی به این مرجع رو داشته باشن.
روال ماجرا به این صورته که شما وارد صفحهی این اپلیکیشن توی سایت تیم ما [iMedApps.ir] میشید، نوع اشتراکتون رو انتخاب میکنید، هزینهی معقول و منطقی رو پرداخت میکنید و در نهایت اکانت آپتودیت از آن شماست! D:
توضیحات کاملتر و جامعتر از چیستی و چرایی این برنامه رو میتونید توی همون سایت بخونید.
قرار بود این پست رو چند روز پیش بفرستم که در جریان تخفیف جمعهی سیاه هم قرار بگیرین ولی امان از شلوغ بودن سر و درگیریهای زندگی!